Community Finnish News

Fintech Farmin jäsen Zevoy keräsi 15 miljoonan euron rahoituspotin ja tähtää laajentumiseen

zevoy in use

Suomalainen fintech-alan startup Zevoy julkisti tänään uuden rahoituskierroksensa. Zevoy rakentaa yrityksille fiksua kulujenhallintaratkaisua, tehden yritysten kuluseurannasta fiksua, helppoa ja tehokasta. Kierroksen pääsijoittajana toimi lontoolainen Blossom Capital. Mukana kierroksella olivat myös aikaisemmat sijoittajat Maki.vc ja Brightly Ventures.

 

”Kuittien käsittely vie yllättävän paljon aikaa monelta ihmiseltä monessa yrityksessä”, sanoo fintech-yhtiön Zevoyn toimitusjohtaja Christoffer Rosqvist.

Zevoy kehittää palvelua, jonka ideana on yhdistää samaan sovellukseen kuluhallinta, kuittien käsittely ja maksukorttien käyttö – esimerkiksi kuitit saa syötettyä palveluun kännykällä kuvaamalla, Rosqvist lupaa.

”Moni yritys sählää kuittien kanssa tyyliin kopiokoneella tai pdf:llä, se on valitettavan yleistä. Tämän helpottaminen on yksi apin pointti meillä.”

Zevoyn asiakkaisiin lukeutuvat jo esimerkiksi Timma, Kyrö, Finn Savotta, Auntie ja Huld.

Vuonna 2020 perustettu fintech-yhtiö keräsi nyt uuden 15 miljoonan euron rahoituskierroksen kasvuun ja aikoo seuraavaksi hakea luottolaitoslupaa pankkitoimintaan.

Tuoretta rahoituskierrosta johti brittiläinen Blossom Capital, ja mukana olivat myös aiemmat rahoittajat Maki Ventures ja Brightly Ventures. Edellisellä rahoituskierroksellaan viime vuonna Zevoy keräsi 3,8 miljoonaa euroa.

 

Zevoy ei ole vielä julkistanut viime vuoden tuloslukujaan. Suomessa myynti alkoi kuitenkin täysimittaisesti vasta viime vuoden lokakuussa ja tuottoja alkoi kertyä vasta kuukauden parin päästä lanseerauksesta, Rosqvist sanoo.

Tälle vuodelle hän odottaa liikevaihdon nousevan jo miljoonaluokkaan.

”Jos pääsemme kahden miljoonan liikevaihtoon, niin olemme tyytyväisiä.”

Zevoy työllistää noin 40 ihmistä, ja tarkoitus on palkata pian noin sata lisää.

Tähtäimessä pankkilupa

Zevoy aikoo hakea pankkitoimilupaa tänä vuonna, jotta se voi laajentaa palvelujaan maksuliikenteeseen.

”Lupa tuo mahdollisuuden käyttää pankki-nimeä ja mahdollistaa pidemmän päälle otto- ja antolainauksen ja tilit. Se olisi meille iso muutos, että maksuliikenne tulisi mukaan”, Rosqvist sanoo.

Johtoajatuksena on yhdistää palveluun toiminnot koko arvoketjun alusta loppuun: tulevaisuudessa myös esimerkiksi lounas- ja muut edut sekä yritysluotot.

Asiakkaiksi Zevoy tavoittelee jatkossakin erityisesti pk-yrityksiä, joita se jo nyt palvelee.

Rosqvist uskoo, että palvelulle olisi kysyntää pk-yritysten keskuudessa, koska tarjontaakin on Suomessa vielä niukasti. Uudenlaisia, pelkästään verkossa toimivia niin sanottuja neopankkeja on kyllä ilmestynyt paljon kuluttajamarkkinoille, mutta yrityspuolelle vähemmän, hän arvioi.

Zevoyllä on omaakin kokemusta siitä, kuinka paljon byrokratiaan voi kulua aikaa.

”Kun avasimme yrityksemme, kesti kuusi kuukautta avata tili”, Rosqvist muistelee.

Zevoy aikoo pyrkiä nopeuttamaan maksuliikennettä. ”Se, että isossa konsernissa pystyy liikuttamaan rahaa reaaliaikaisesti ja saada palvelut käyttöön, on kovin vaikeaa ja kallista. Harva pankki ylipäänsä pystyy siihen, ja siinä me näemme aika ison markkinan meille.”

Laajentuminen Pohjoismaihin ja Balttiaan

Uudella rahoituksella Zevoy aikoo tänä vuonna laajentaa kaikkiin muihin Pohjoismaihin sekä Baltian maihin. Ruotsissa palvelu on jo ehditty lanseerata osittain eli niin sanotussa ”soft launchissa”.

Näissä maissa Zevoy voi välttää isot kilpailijat, jotka jo hallitsevat markkinoita esimerkiksi Saksassa, Britanniassa ja Espanjassa.

Isoja eurooppalaisia kilpailijoita ovat esimerkiksi brittiläinen Soldo, ranskalainen Spendesk sekä hiljattain Suomessakin toimintansa aloittanut tanskalainen Pleo.

Palveluissa on kuitenkin eroja. ”Moni tekee prepaid-kärjellä, me taas toimimme hieman samalla mallilla kuin Eurocard.”

Zevoy arvioi, että potentiaalinen kuluhallintamarkkina on Euroopassa kokonaisuudessaan noin 170 miljardia, joka perustuu Soldon arvioon.

”Euroopassa on 25 miljoonaa yritystä, ja niistä noin reilulla 100 000:lla on meidän kaltainen palvelu käytössä. Markkinaa on vasta raapaistu pinnalta.”

Zevoy on Suomen Finanssivalvonnan (FIVA) myöntämän toimiluvan perusteella toimiva sähkörahayhteisö.

*Visa on Visa International Service Associationin rekisteröity tavaramerkki.

Zevoy

Mitä tekee: Automatisoi yritysten kuluhallintaa, kuittien käsittelyä ja maksukorttijärjestelmiä

Henkilöstö: noin 40

Perustettu: 2020

Perustajat: Ron Lindqvist, Jonas Strahl, Joakim Lundborg, Aage Reerslev ja Christoffer Rosqvist

Liikevaihto (2021): Ei julkistettu. Myynti alkoi täysipainoisesti lokakuussa 2021.

Omistajat: Perustajat, työntekijöitä, Blossom Capital, Maki Ventures, Brightly Ventures ja muita sijoittajia