Finnish FinStack News

FinStack on fintech-kehittäjän työkalupakki

Finanssialan digitaalista murrosta vauhdittava Helsinki Fintech Farm on julkaissut uuden FinStack-palvelun poistamaan pullonkauloja uusien digitaalisten palveluiden kehittäjien tieltä finanssialalla. Palvelua on ollut mahdollistamassa Fintech Farmin kotimaiset ja kansainväliset kumppanit Dittmar & Indrenius, Deloitte, Danske Bank ja Amazon Web Services. Jatkuvaa yhteistyötä on tehty myös Finanssivalvonnan kanssa.

“FinStackin tarkoituksena on niputtaa yhteen juridiset, strategiset ja teknologiset ratkaisut, ja poistaa tärkeiden uusien kumppanuuksien etsimisestä ja käynnistämisestä kuukausien turhan työn”, valottaa Fintech Farmin taustalla toimivan HUB13 Oy:n perustaja Ola Sundell.

“Erityisesti teknologian osalta markkinoille on tullut valtavasti uusia alustoja ja rajapintoja joiden avulla vauhtiin pääseminen on huomattavsti helpompaa. Eihän pyörää kannata keksiä uudestaan, ja jopa yllättävän moni kansainvälisesti menestynyt fintech-yritys on ennemminkin meritoitunut palveluiden paketoinnissa ja tuotteistamisessa, kuin oman teknologian kehittämisessä”, summaa Fintech Farmin vetäjä Janne Salminen kokemuksiaan alalta.

FinStack-yhteisö tulee olemaan aktiivisena vuoden ympäri, mutta konkretisoituu kahdesti vuodessa järjestettävään Bootcampiin, joka toteutetaan ensimmäistä kertaa alkuvuodesta 2019. Bootcampin osallistujat pääsevät sparrailemaan alan huippujen kanssa niin teknologian, regulaation, kuin liiketoimintamallien osalta – vertaistukea unohtamatta.

FinStack on suunniteltu palvelemaan niin startuppeja, kuin myös perinteisemmistä finanssilaitoksista tulevia tiimejä, jotka haluavat innovoida ja kehittää uusin keinoin. FinStack voi myös toimia kansainvälisen toimijan porttina EU-alueen fintech-markkinoille, jossa Suomi on erittäin hyvä lähtöpiste.

 

Lisätietoa:

FinStackin viralliset sivut: www.helsinkifintech.fi/finstack

Janne Salminen,
[email protected]