Finnish News Nordic Fintech

Pohjoismaisessa fintechissä tapahtuu

Pohjoismaat muodostavat yhdessä maailman kymmeneksi suurimman talousalueen. Finanssialan ja fintechin suhteen ne ovat myös merkittävä hubi, joka on monella osa-alueella edelläkävijä.

Mitä pohjoismaisessa fintechissä tapahtuu juuri nyt?

Pohjolan fintech-yritykset ovat nousseet Euroopan arvokkaimpien joukkoon, joista jo miljardien arvoisia ovat Klarna, TransferWise ja iZettle. Uusia yksisarvisia on varmasti odotettavissa jo lähiaikoina ja pääomasijoitusten määrässä Pohjoismaat ovat todella korkealla tasolla, kuten saimme iloksemme juuri huomata.

Pohjoismaiset pankit palvelevat yhä useammin asiakkaittaan alueen kaikissa maissa, sekä etsivät innovaatioita ja kumppanuuksia alueen fintech-yrityksistä. Yhteistyö ei kuitenkaan jää fintech-yrityksiin, ja mullistavinta onkin kilpailijoiden välinen yhteistyö, josta ajankohtaisin esimerkki on tulossa oleva P27-maksualusta, joka reaaliaikaisena ja useamman rajan ylittävänä on ensimmäinen laatuaan.

Hankkeen tarkoituksena on alentaa kustannuksia ja lisätä kilpailukykyä, sekä tietysti parantaa asiakaskokemusta. Myös asiakkaina, pohjoismaalaiset kulkevat digitalisaation etunenässä, ja esimerkiksi EU:n mittauksissa tanskalaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset ovat top 4:ssä digitaalisten palveluiden käytössä.

Lisää Pohjoismaiden fintech- ja digitalisaatioasioista käydään läpi Future Digital Finance Forumissa 22.-23.10., jonka ensimmäinen päivä tuo yhteen Nordic ja Baltic -alueen fintech-yrittäjät ja pankinjohtajat. Lavalle nousee myös P27:n toimitusjohtaja Lars Sjögren.

Tapahtuman toisen päivän teemana on “Core & Cloud Banking”, jossa käsittelemme pohjoismaisten finanssilaitosten pankkijärjestelmäuudistuksia ja uusinta teknologiaa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja tapaamaan pohjoismaiset kollegasi.

Lue lisää ja varaa paikkasi.