Fintech Landscape News

Suomen fintech-kartta

Ajantasaisimmat fintech-tilastot löydät sivultamme Fintech Landscape.

Disclaimer: Tietokantamme perustuu avoimiin lähteisiin ja itse keräämään tietoomme, eikä se varmastikkaan ole aivan täydellinen. Myöskin fintech-yrityksen määrittäminen ja luokittelu on haastavaa. Otamme mielellämme palautetta vastaan yritysten luokittelusta ja uusista yrityksistä. Ole yhteydessä.

Fintech-yritykset Suomessa

Perustimme viime vuonna fintech-tietokantamme ensin yhdistämällä avoimia listauksia ja myöhemmin keräämällä tietoja verkostomme kautta. Kaikki yritykset eivät ole kartalle vielä varmastikkaan löytäneet, mutta tietokanta antaa kuitenkin hyvän kuvan kotimaisten finanssiteknologian maisemasta.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi täysikokoinen kartta

Vanhimmat yritykset listallamme: Accountor ja Basware juontavat juurensa vuoteen 1985. Sittemmin 90-luvulla perustettiin myös useita merkittäviin mittasuhteisiin yltäneitä yrityksiä kuten FA Solutions, Profit Software ja Opus Capita.

Varsinainen kasvuspurtti alkoi viime vuosikymmenen lopussa ja huipentui vuoteen 2016, jolloin perustettiin peräti 22 uutta yritystä. Vuonna 2017 määrällinen kasvu rauhoittui 13 yritykseen. Yli puolet yrityksistä on siis perustettu viimeisen viiden vuoden aikana.

Fintech yritysten määrän kehitys Suomessa vuosina 1985-2017

Helsinki Fintech Farm tulee julkaisemaan lisää tietoa alan yrityksistä ja niiden tunnusluvuista kuluvan vuoden aikana.

 

Pysy ajan tasalla littymällä postituslistallemme tästä.

Fintech Farm on Hub13 Oy:n omistama ja kehittämä fintech hubi ja palvelukonsepti, jossa luodaan uusille digitaalisille finanssipalveluille vahva yhteisöllinen innovaatioalusta tuomalla pankit, viranomaiset ja startupit yhteen.