Finnish Fintech Landscape Global Fintech Rankings News

Suomi nousi 13. sijalle maailmanlaajuisessa fintech-maa vertailussa

Suomi on maailmanlaajuisesti 13. paras fintech-maa ja on sijalla kahdeksan Euroopassa. 2021 Global Fintech Rankings -tutkimukseen osallistui 83 maata ja 264 kaupunkia.

Fintech-maiden top kolmen kärkeä pitävät Yhdysvallat, Iso-Britannia sekä listalla yhdeksän sijan loikan tekevä Israel. Euroopan maista top kymmenen kärkikahinoissa ovat mukana myös Sveitsi, Ruotsi, Alankomaat, Saksa ja Liettua. Menestystä kansainvälisessä listauksessa selittää, että maat ovat aktiivisesti kannustamassa fintech-yrityksiä ja sääntely on suotuisaa.

Helsinki petraa sijoitustaan, Turku nousee vuoden tulokaslistalle

Fintech hubina Helsinki on parantanut sijoitustaan huimat 15 pykälää, nousten näin globaalisti 45. sijalle. Pohjoismaiden sekä Baltian alueella Helsinki ampaisi kolmanneksi kiinnostavimmaksi fintech-kaupungiksi. Suomessa on hyvä vauhti päällä, sillä vuoden tulokaslistalta löytyy myös iloinen uutinen Turun kohotessa 187. sijalle.

Maailmanlaajuisesti kaupunkien listauksen kärjessä on San Francisco, jota seuraavat Lontoo, New York sekä sijoitustaan jälleen korottava Sao Paolo. Uusi indeksi identifioi nousevia fintech hubeja ja trendejä.

Miten Global Fintech Rankings -sijoitus lasketaan

Maan ja kaupungin sijoitukset lasketaan kokonaispistemäärästä, joka koostuu kolmen muuttujan yhdistelmästä:

  • Määrä: Fintech-ekosysteemin ja tukirakenteiden koko – fintechien, fintech-hubien, yhteistyötilojen, kiihdyttämöiden, globaalien vaikuttajien ja väestön lukumäärä (vain maat)
  • Laatu: Vaikutus / suorituskyky – fintechien koko ja kasvu (esim. yksisarvisten lukumäärä), sijoitukset, tapahtumat, arvonluonti, kansainvälinen yhteistyö, verkkosivujen sijoitus
  • Ympäristö: liiketoiminnan helppous, kriittinen massa, sääntely-ympäristö – sääntelytoimet kilpailuympäristön parantamiseksi, kannustimet aloittaville yrityksille, internet-sensuuri, maksuportaalit, fintech-kurssit

Lataa 2021 Global Fintech Rankings ilmaiseksi täältä: https://findexable.com/2021-fintech-rankings/

 

Helsinki Fintech Farm toimi indeksin teossa Findexablen Insight Partnerina.

 

Fintech Farm on Helsingin fintech hubi ja palvelukonsepti, jossa luodaan uusille digitaalisille finanssipalveluille vahva yhteisöllinen innovaatioalusta pankit, fintechit ja palveluntarjoajat yhteen. Tarjoamme muun muassa innovaatio, kiihdytys, koulutus ja tapahtumapalveluita.