Finnish News Talousrikollisuus Forum

Osaaminen, teknologia ja yhteistyö modernin talousrikollisuuden torjunnan ja uuden Talousrikollisuus Forumin keskiössä

Talousrikollisuus kasvaa nyt ennennäkemätöntä tahtia, ja sen torjunnasta vastaavien ammattilaisten arki on jatkuvassa paine- ja muutostilassa. Talousrikollisuuden torjunta vaatii niin finanssialan toimijoilta kuin taloushallinnon ammattilaisilta uudenlaista ymmärrystä ja dynaamisempaa kulttuuria ja kompetenssia. 

Teknologialla on poikkeuksellisen korostunut rooli sekä talousrikollisuuden kasvussa että sen uskottavassa torjunnassa, mutta todellinen älykkyys alkaa ja loppuu aina ihmisiin ja ihmisten välisen yhteistyön laatuun. Alan ammattilaisilta saamamme viesti on ollut selkeä: paljon enemmän tulee tehdä olosuhteiden ja edellytysten parantamiseksi ja siten myös älykkäiden torjuntajärjestelmien mahdollistamiseksi dynaamisessa ja nopeasti muuttuvassa kentässä.

Talousrikollisuus Forum on Fintech Farmin ja Digital Banking Academy:n uusi finanssialan, taloushallinnon ja liikkeenjohdon ammattilaisille suuntaama talousrikollisuuden torjunnan osaamisen ja yhteistyön vahvistamiseen tähtäävä hanke.

Ohjelma tuo yhteen talousrikollisuuden torjunnan ammattilaiset ympäri vuoden ja tarjoaa ilmiöön ja työhön perehtyville kattavan sähköisen oppimispolun. 

Hankkeen keskeisiä tavoitteita ovat: 

  • Monipuolisen tiedon saatavuuden helpottaminen
  • Tiedon jatkuva tuottaminen ja päivittäminen ilman suuria kustannuksia
  • Alan yhteistyön ja vertaisoppimisen kasvattaminen 
  • Siilojen murtaminen eri ammattilaisten välillä
  • Teknologiavalmiuksien lisääminen ammattilaisten arjessa
  • Talousrikollisuuden torjunnan esiin nostaminen uravaihtoehtona
  • Alan tutkimuksen edistäminen ja tulosten julkistaminen 

Hanke tuo yhteen valvottavat, viranomaiset, asiantuntijat ja kehittäjät digitaalisen oppimisympäristön sekä neljän rahanpesu-, pakote-, petos- ja teknologia-aiheisen ajankohtaispäivän ympärille. Hankkeella on myös oma arvovaltainen ohjausryhmänsä sekä aiheeseen liittyvää omaa tutkimusta.

Talousrikollisuus Forum järjestää seuraavat avoimet tilaisuudet kalenterivuosittain:

Q1 – Talousrikollisuus Forum: Rahanpesupäivä
Q2 – Talousrikollisuus Forum: Pakotepäivä
Q3 – Talousrikollisuus Forum: Tekoälypäivä
Q4 – Talousrikollisuus Forum: Petospäivä

Talousrikollisuus Forumiin voi osallistua joko ostamalla lipun yksittäiseen ajankohtaisseminaariin tai ympärivuotiseen ohjelmaan ilmoittautumalla.

Pakettitarjous:

Talousrikollisuus Forum -koulutuspaketti sisältää pääsyn kahteen valitsemaasi fyysiseen seminaariin ja kaikkiin neljään verkkokurssiin itsellesi ja kahdelle kollegallesi. Hyödynnä pakettitarjous täältä.

Lisätietoa aiheesta: 

Ola Sundell, johtaja
Digital Banking Academy
+358 40 549 4755
[email protected]